Deratizacija

Što je deratizacija?

Što je deratizacija ?

Deratizacija je skup različitih mjera koje se poduzimaju s ciljem smanjenja populacije štetnih glodavaca ispod praga štetnosti, zaustavljanja razmnožavanja ili potpunog uništenja nazočne populacije štetnih glodavaca koji su prirodni rezervoari i prijenosnici uzročnika zaraznih bolesti ili skladišni štetnici.

Indikacije

Prisutnost štetnih glodavaca nije poželjna u našoj blizini i okolišu zbog gospodarskih šteta, zdravstvenog rizika ili narušene prirodne ravnoteže. Štetni glodavci jedu i zagađuju našu hranu, onečišćuju nam neposredan okoliš, prenose mikrobe, ugrožavaju druge vrste. Uobičajeno govorimo kako suzbijamo samo štetne glodavce misleći pri tome prvenstveno na miševe i štakore. No niti njih ne suzbijamo na mjestima i u okolnostima kada ne predstavljaju ugrozu. Zajednička osobina svih glodavaca su izraženo povećani sjekutići u obje vilice kojima mogu nanijeti ozbiljne ozljede te glodanjem prouzročiti znatne štete na materijalnim dobrima. No u svemu je najvažnije njihovo suzbijanje kao mjera prevencije širenja zaraznih bolesti.  

Tipovi deratizacije

  • Opća
  • Preventivna
  • Obavezna preventivna
  • Protuepidemijska

Proces

  1. Provjera
  2. Plan rada
  3. Realizacija deratizacije
  4. Nadzor

Povezane usluge

Centar znanja

Sisavci

Psi i mačke Psi i mačke lutalice u naseljima jesu nositelji zdravstvenih rizika (onečišćuju okoliš, prenose uzročnike zaraznih bolesti, a mogu i napasti odnosno ozlijediti)

Više »

Ptice

Golubovi, vrapci, galebovi, vrane, čvorci su najčešće zastupljene vrste što su se udomaćile u urbanim sredinama. Ptice su uglavnom korisne životinje, no mogu ometati (graktanje,

Više »
VAŠ POUZDANI PARTNER

Kontakirajte nas!